Стойчо Младенов заяви, че футболът и в частност треньорите трябва

...
Стойчо Младенов заяви, че футболът и в частност треньорите трябва
Коментари Харесай

Стойчо Младенов за треньорите "мижитурки" и намесата на "най-големия в държавата"

Стойчо Младенов съобщи, че футболът и в частност треньорите би трябвало да се възползват от любовта на министър-председателя Бойко Борисов към спорта, с цел да реализиран одобряването на специалността в страната. Според него огромен проблем в България е това, че самите треньори не пазят ползите си.

" При нас старши треньорът е господин Никой. Бих споделил, че тук 90% от треньорите са - дано да не прозвучи обидно за тях - мижитурки, тъй като не си отстояват името, престижа, позицията. И в това отношение бих отправил един зов, тъй като виждам, че в случай че не се обърнем към най-големия в страната, нищо не може да стане. Апелът ми към господин Бойко Борисов и към Кралев, които са позитивно настроени към футбола и спорта - да узаконят специалността " треньор " и да дадат такава юридическа опция на треньора, че да бъде предпазен ", сподели Младенов, който неотдавна беше определен за треньор на годината в Казахстан след спечелването на купата с " Кайсар ".

По думите му досегашният президент на БФС Борислав Михайлов и футболният съюз не са създали нищо " за самочувствието, увереността и знанието на треньорите ". " Това е камшик за нашия футбол. Най-важният кадър в един клуб е старши треньорът. "

Младенов сподели, че сега законът не пази треньорите. " Защо в този момент на (Маурисио) Почетино му заплащат обезщетение? Защото разпоредбите са радикално разнообразни, в сравнение с при нас ".

Темата от години е засягана от асоциацията на треньорите. Преди четири години организацията прикани за промени.

" Казах за А група какъв брой експерти без лиценз работят, а вие знаете ли в детско-юношеския футбол какъв брой има? Ние осакатяваме всяко потомство точно с такива хора, които нямат нужните познания да управляват дадена възрастова група. От всичко най-вече страдат децата. Условията за работа са мизерни - терени, база, принадлежности, екипировка. Ти би трябвало освен да му показваш по какъв начин да рита топката, а да го изграждаш като душeвност, разсъдък и образование ", добави Младенов.

Държавата няма интерес футболът да не се развива. Футболът би трябвало да е печеливш, да се развива. Ние във всички спортове имаме огромно оттегляне.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР