Математика върти 78 фирми от затвора Стотици милиони отиват в

...
Математика върти 78 фирми от затвора Стотици милиони отиват в
Коментари Харесай

Фирмите бушони: Пазаруват задлъжнели дружества с обяви в...

Математика върти 78 компании от пандиза Стотици милиони отиват в графата "несъбираеми вземания " Фирмите бушони: Нове Консулт ВТ чисти всичко за ден

С развиването на технологиите се развива и пазарът на изкупуване на отговорности. Ако до преди години единственият метод да продадеш такова сдружение беше да познаваш „ точните ” хора, то през днешния ден един клик с мишката дели всеки евентуален лъжец от това да осъществя схемата за ощетяване на бюджета.

Проверка на „ Марица ” сподели, че в най-големите уеб сайтове за безвъзмездни разгласи изобилства от предложения за прекачване на сдружения. Обяви с текст: „ Купувам компании и сдружения като - ЕООД, ООД, АД, със отговорности ” изобилстват в мрежата. Някои от измамниците пробват да прикрият активността си като „ консултация и помощ при прекачване на сдружения с неприятна данъчна история ”. Зад това обаче стои една скица - продажба на компаниите на безимотни хора. Услугата се предлага както и частни лица, по този начин и от юридически адвокатски фирми.

Цели компании оферират като услуга намирането на нов притежател и шеф, ново седалище, адресна регистрация и всичко належащо, което изисква Търговският закон за освобождение от служба и солидарна отговорност.

По време на следствието екипът ни съумя да стигне до над 10 медиатори, които оферират изкупуване на компании със отговорности от цялата страна. Повечето от тях без срам обясниха, че дефакто законово те имат цялостното право да оферират този вид услуга. Дейността на сходни адвокатски фирми и медиатори може да е на ръба на закона, само че сигурно последствията от дейностите им водят до недвусмислена щета - както за страната, по този начин и за всеки един от данъкоплатците. Патовата обстановка е, че никой от участниците не носи отговорност.

Лицата продали сдруженията и натрупали отговорности биват освободени от отговорност и остават чисти пред закона и институциите. Посредниците не носят наказателна отговорност, тъй като на никое място не е регламентирана активността им като възпрепятстване на правораздаване, данъчна инспекция или склоняване към финансови злоупотреби. Нотариусите настояват, че те единствено изповядват покупко-продажбите и не се интересуват от връзките сред кандидат-купувачите и продавачите, а новите притежатели са съдени и осъждани неведнъж, само че от това не произтичат никакви действителни последствия или решения.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР