Стоянка е жива. Стоянка е театърът. Стоянка е жизнелюбието и

...
Стоянка е жива. Стоянка е театърът. Стоянка е жизнелюбието и
Коментари Харесай

"Стоянка е жива. Стоянка е театърът"

" Стоянка е жива. Стоянка е театърът. Стоянка е жизнелюбието и ние ще я обичаме, до момента в който ни има ", с тези прочувствени думи изпрати колежката си Татяна Лолова - друга легенда на театралната сцена, с която постоянно са ги бъркали през годините. Множество сътрудници от актьорската колегия, политици, близки и фенове се струпаха в студената и мъглива заран пред Сатиричния спектакъл, с цел да се сбогуват с Г-жа Стихийно злополучие. 

Доайенката на българската комедия умря в петък на 97-годишна възраст след тежко боледуване. Вчера в театъра, който бе нейният втори дом - Стоянка е един от създателите му през 1956 година и игра на сцената му съвсем до края - се състоя поклонението пред огромната актриса. По тъжна подигравка то съответства с рождения ден на Стефан Данаилов - друга легенда на българското кино и спектакъл, който изпратихме единствено преди седмица.

Да почетат паметта на Стоянка Мутафова пристигнаха актьорите Владо Пенев, Христо Мутафчиев, Искра Радева, Калин Сърменов, Любо Нейков, Ирен Кривошиева и други, както и министърът на културата Боил Банов, предшественикът му Вежди Рашидов, кметът на София Йорданка Фандъкова, артистите Васил Найденов и Богдана Карадочева, илюзионистът Астор и така нататък

" Тя не е индивидът, за който би трябвало да вършим тъжните физиономии. Ходих при нея по лечебните заведения, цялата беше окичена със системи и скочи от леглото, прегръща ме, цялостна с сила и витална жена ", сподели Вежди Рашидов.

Директорът на Сатиричния спектакъл Калин Сърменов показа, че в никакъв случай не е чул Мутафова да се оплаква. Излизала на сцената, а по-късно нямало прекъсване: " Мощните, прочувствените гърмежи, които природата и светът ни дават, като Стояна, те са за това - да дойдат и да ни научат. Според мен това е някаква задача, нейната. Тя оставяше след себе си хора с паднали мандибули от удивление. Наистина си отива едно потомство, което няма да се повтори. Но ние би трябвало да го помним и да го превърнем в образец ". 
 
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР