Стоян Радев – актьор и режисьор от ДТ Ст.Бъчваров- Варна

...
Стоян Радев – актьор и режисьор от ДТ Ст.Бъчваров- Варна
Коментари Харесай

Mайсторски клас в СУ Гео Милев с тема Театърът като учебно помагало

Стоян Радев – артист и режисьор от държавна такса " Ст.Бъчваров " - Варна ще организира на 9 февруари майсторски клас в Средно учебно заведение " Гео Милев ". Темата е " Театърът като образователно пособие ". Участниците ще бъдат учители по непознати езици и възпитаници от пети клас, където се прилагат  театрални техники в образованието по непознати езици- съветски, британски и немски. В майсторския клас ще вземат присъединяване и младите актьори  от театъра на съветски език " Синяя птица " и на британски " Летящата класна стая ".

От тази образователна година СУ " Гео Милев " е част от мрежата от новаторски учебни заведения в България  с потреблението на  методите на театралната педагогика в образованието по непознати езици.  Идеята е като резултат от насъбрания педагогичен опит на учителите, както и присъединяване им  в обучителни курсове по тематиката във Англия, по стратегия " Еразъм + ". Някои от преподавателите са канени да водят майсторски класове за преподаване на  съветски език като чужд   в Полша, Франция, Белгия и други

Неформалното  образование на учениците посредством театър  създава  условия за свободно и непринудено учене, рационализиране на отзивчивите умения на роден и непознат език,  персонална изява на учениците. Театралните уроци подкрепят процеса на проучване, затвърждаване и обобщаване на програмния материал.

Майсторският клас на Стоян Радев ще обогати уменията на учители и възпитаници за основаването на уроци- спектакли, драматизиране на приказки, театър-експромт, ситуационни етюди.

Целта на новаторските училища  е учениците да подобрят просветителните резултати и да покачат сериозното си  мислене и творчество посредством новаторски просветителни процеси, способи на преподаване, учебно водачество и образователни стратегии.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР