Стоян Пасев, видя Varna24.bg.Ето какво коментира той относно ситуацията с

...
Стоян Пасев, видя Varna24.bg.Ето какво коментира той относно ситуацията с
Коментари Харесай

Стоян Пасев: В никакъв случай Варна не е водещ регион по заболеваемост от COVID-19

 Стоян Пасев, видя Varna24.bg .

Ето какво разяснява той по отношение на обстановката с подлата болест от ковид в региона към 8 август:

 

" През последните седмици в област Варна се обрисува наклонност за повишаване на броя на случаите с COVID-19, като релативно огромен е броят на случаите във възрастовата група над 60 години.

На територията на област Варна са разкрити и действат огромен брой обекти, предлагащи обществени услуги на целеви и рискови, във възрастово и здравно отношение групи от популацията – остарели хора, хора с психологични проблеми, с деменция и други Там скупчването на доста хора на едно мяста е причина за бързо и елементарно разпространяване на заболяването.

През миналата седмица в ДСХ ‘’Св. Георги’’ и ДСХ’’ Гергана " с домуващи общо 370 лица и 105 души личен състав общо са открити 127 позитивни проби за COVID-19.

Към момента /8.08.2020 г./ в област Варна дейните случаи са 531 души,като от тях 127 са позитивните лица за COVID-19 от двата дома за остарели хора.

В умозаключение може да се каже, че дейните позитивни са към 400 лица за област Варна, като несе включват позитивните от двата ДСХ,тъй като са изолиран колектив.

За цялата страна дейните позитивни са 5145.

Като се има поради смисъла на гр. Варна като туристическа, културна и спортна дестинация, изключително през летния сезон и това че притегля огромен брой туристи и посетители и на фона на общия брой дейни случаи за цялата страна, може да се направи умозаключение, че никога гр. Варна не е водещ район по заболеваемост за COVID-19 ", разяснява Стоян Пасев.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР