Стоян Пасев. Той обясни:Около 80 човека от обитателите на дома

...
Стоян Пасев. Той обясни:Около 80 човека от обитателите на дома
Коментари Харесай

Стоян Пасев: Около 80 човека от обитателите на дома за стари хора край Варна Св. Георги са заразени с COVID19

 Стоян Пасев. Той изясни:

" Около 80 индивида от жителите на дома за остарели хора край Варна " Свети Георги " са инфектирани с Ковид 19 от общо 262-ма души. Очакваме още малко проби, само че жестоко казано, към 30% от хората в дома ще бъдат с позитивни проби. Договорихме се, да не бъдат местени от вкъщи, защото са мъчно преносими, второ са над 80 години. Лошото е, че домът е частен, заради което връзката е сложна. Направихме екипи от трима доктори и три медицински сестри, с цел да може на ротационен принцип да се обслужват болните. До момента умрелите от вкъщи са трима. За страдание има инфектирани и от персонала- докторът, медицински сестри и даже хигиенистката, общо шест индивида, като най- тежко е положението на лекаря, който е настанен в инфекциозно поделение в приблизително тежко положение ", разяснява Стоян Пасев.

Припомняме, че Главният държавен здравен контрольор подаде сигнал с съответни данни за открити нарушавания в дома за остарели хора в град Варна. Новината пристигна от Апелативна прокуратура – Варна. Проверки са осъществени още през нощта на 30 против 31 юли.

Събрани са задоволително данни за осъществено закононарушение, като са били нарушени ограничения в дом за остарели хора " Свети Георги “ в град Варна, издадени срещу разпространяването на заразна болест по хората, като действието е осъществено по време на пандемия, обвързвано със смъртни случаи.

Както стана ясно, преди дни бе открито огнище на COVID-19 в частния дом за остарели хора " Свети Георги " край Варна. Лекар, който е обслужвал пациенти на повикване, е в тежко положение.

Започнато е досъдебно произвеждане по член 355, алинея 2 от Наказателен кодекс под надзора на Районната прокуратура във Варна. Предвиденото наказване за това закононарушение е отнемане от независимост до 5 години и санкция от 10 000 до 50 000 лв.. Проверки ще бъдат осъществени във всички профилирани институции за обществени услуги и старешки домове на територията на окръжните прокуратури във Варна, Добрич, Шумен, Търговище, Разград и Силистра.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР