Стоян Пасев, предаде репортер на Varna24.bg.Варненското езеро е изключително държавна собственост.

...
Стоян Пасев, предаде репортер на Varna24.bg.Варненското езеро е изключително държавна собственост.
Коментари Харесай

Стоян Пасев: Всички, които са заустили незаконно в езерото ще излязат наяве

 Стоян Пасев, съобщи кореспондент на Varna24.bg .

" Варненското езеро е изключително държавна благосъстоятелност. Принципал е Министерство на околната среда и водите и в частност Басейнова дирекция. Във връзка със случая на замърсяването на Варнеското езеро аз също съм се самосезирал и във връзка и по молба на господин Портних. Разширих много обсега на страните, които би трябвало да създадат докладни по отношение на мониторинга, който прави всеки по компетентност в своята област. Освен от РЗИ, Басейнова дирекция и Регионална инспекция за опазване на околната среда, желая информация от държавното дружество " Пристанищна инфраструктура ", от пристанищата, от трите общини, Варна, Белослав и Девня.

Освен тези източници, които изброихме до момента, като предприятията, има и две реки, които се вливат във Варненското езеро - Девненска и Провадийска, по този начин, че по-голям обсег не е непотребен.

Срокът, който съм сложил е една седмица, считано от през днешния ден. Всеки в същото време би трябвало в областта на своята компетентност да даде информация дали има евентуален замърсител на Варненското езеро, вместо да вършим комиси и да вървим да обследваме.

Освен това изтече публичната поръчка за удълбочаването на езерото, тъй че всички, които са заустили нелегално ще излязат нескрито. В момента работят единствено три завода интензивно, приказваме за настоящи огромни промишлени фабрики на територията на Община Девня. Так че, ще се обследва всяка една тръба, била тя и изоставена дори. 

Когато излезе отчетът, обществеността ще бъде осведомена за резултатите от инспекциите. Знаете, че в този момент пробите са напълно разнообразни от тези през 90-те години, когато бяха дейни всички фабрики. Самият факт, че индикаторите на морската вода са положителни за България, това е добре за идния сезон. Показателите на Офицерския плаж преди 5 години бяха ужасни, дори затваряхме плажа ", разяснява Стоян Пасев.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР