Стоян Мавродиев коментира поисканата му оставка и тази на борда

...
Стоян Мавродиев коментира поисканата му оставка и тази на борда
Коментари Харесай

Стоян Мавродиев: Премиерът е бил сериозно подведен

Стоян Мавродиев разяснява поисканата му оставка и тази на борда на шефовете на Българската банка за развиване, от премиера Бойко Борисов  Бойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 година

Той разяснява днешната реакция на премиера: “Той е бил съществено измамен от разбори и всевъзможни отзиви към него. Материята е комплицирана и не е имал време да стигне до детайлите.Банката не е направила нещо нередно”.

Премиерът изиска да освободят изпълнителния шеф и борда на ББР

Мавродиев съобщи, че обвиняванията са много несправедливи към целия екип на банката. Тези хора работят непрекъснато, с цел да напишат тези стратегии в поддръжка на бизнеса, добави той.
Той даде обяснение за заема от 75 милиона лв. дадени на компанията “Св. Георги Груп”. По тези 75 милиона се работи доста преди рецесията с ковид, с голям брой звена на банката. Ние спечелихме тази договорка в конкуренция с няколко търговски банки. Тази договорка е обезпечена с над 500 милиона активи, от тях 150 милиона лв. са съществени активи от недвижими парцели.

Стоян Мавродиев: ББР само ще прави банкови гаранции

От тази договорката банката ще е на облага с 30 милиона лв. за 10 годишния интервал, обявни Мавродиев.

Банката внася дивиденти в страната, уточни той. За 2 години и половина активите са нарастнали.
Той съобщи, че банката работи по всички международни стандарти.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР