Стоян Илиев, Петър Михайлов, Георги Бодуров, Петър Костадинов, Марин Енджов,

...
Стоян Илиев, Петър Михайлов, Георги Бодуров, Петър Костадинов, Марин Енджов,
Коментари Харесай

Решено: Тикват В Затвора 12 Скандални Полицая!

Стоян Илиев, Петър Михайлов, Георги Бодуров, Петър Костадинов, Марин Енджов, Иво Даскалов, Георги Георгиев, Илия Сотиров, Наско Ставрев, Илия Пърличков, Здравко Тодоров и Иван Араланов бяха арестувани през лятото на 2011 година и упрекнати в присъединяване в проведена незаконна група за взимане на подкупи от водачи в изискванията на продължаващо закононарушение.

Разследването стартира по сигнали на рекетирани водачи. От тях са били желани суми сред 20 и 50 лв..

Според обвиняването арестуваните служители на реда криели парите от взетите подкупи в празнина в дръжките на служебните им палки, откъдето идва и наименованието на интервенцията.

За доказването на рекета бяха експлоатирани и специфични разследващи средства (СРС), както и скрити очевидци, само че в следствие материалите от тях се оказаха негодни пред съда.

През годините делото три пъти беше връщано на прокуратурата. Въпреки, че престояха близо половин година в ареста подсъдимите не се признаха за отговорни и твърдяха, че всичко е режисура, напомня вестник " 24 часа ".

На 28 ноември 2016 година Специализираният углавен съд оправда всички дванадесет подсъдими по делото, защото реши, че няма задоволително доказателства за виновността им.

Решението на въззивния съд не е дефинитивно и предстои на обжалване и митинг пред Върховния касационен съд.
Източник: bradva.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР