"Стоя зад думите си срещу bTV. Нямам абсолютно никакви притеснения

...
"Стоя зад думите си срещу bTV. Нямам абсолютно никакви притеснения
Коментари Харесай

Валери Симеонов със стряскащи разкрития пред БЛИЦ за bTV, Хекимян и Петков по случая "Божков"!

"Стоя зад думите си против bTV. Нямам безусловно никакви терзания от думите на Венелин Петков, че ще се забележим в съда. Самият аз съм завел каузи против bTV. Четири от делата са против новинарския блок, а настрана има и против Антон Хекимян и "Шоуто на Слави ".Делата са за обиди и клюки и уронване на персоналното достолепие, а по едно от тях на първа инстанция съм ги осъдил на 15 000 лв.. Очаквам на втора инстанция сумата да бъде увеличена, защото претенцията ми е по-голяма ", съобщи пред БЛИЦ Валери Симеонов.

Бившият вицепремиер е безапелационен: "bTV е една от най-манипулативните малките екрани в общественото пространство. Това е телевизия, за която човешкото достолепие и персона нямат на практика никакво значение. Лично аз съм бил оклеветяван неведнъж ".

Попитахме Валери Симеонов и по настоящата тематика за държанието на въпросната медия по проблема с Васил Божков, който задочно е притеглен към наказателна отговорност по 7 обвинявания от Наказателния кодекс.

"В bTV е отишъл Цветомир Найденов и им е дал материали по този случай. Те не са дали публичност на изказванията му цели 45 дни. С каква безочливост в този момент настояват, че са желали удостоверение на думите му? Защо още тогава не са потърсили Божков, за и да чуят неговата позиция?

Защо не са дали думата на самите братя Найденови? Защо не са потърсили мнението на техния татко, който е на легло?. Това са все въпроси, за които нямат никакъв отговор!

Трябвало е освен да потърсят всички гледни точки, само че и да уведомят прокуратурата. Това е условието на всеки български жител, който получи данни за осъществено закононарушение ", уточни Валери Симеонов пред БЛИЦ.

Заместник ръководителят на Народното събрание засегна и тематиката за "безпристрастността " на bTV.

"bTV е с огромни искания за телевизия, която споделя истината и за достоверна медия. Защо освен това състояние огромна част от новините и излъчванията й стартират с "говори се... ", "казват че... ", "носят се клюки за... ". Изобилстват от непотвърдена информация.

Това е ретроградна телевизия, която няма място в един актуален информационен свят. Там няма конфликт на отзиви. Там този, който е оклеветен не му се дава думата.

Ако Петър Келнер знаеше какво купува съм сигурен, че щешe да се хвърли от Карловия мост в Прага ", заключи цветисто Симеонов пред БЛИЦ.

Ивайло КРАЧУНОВ
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР