Стотици земеделци с тракторите си вече започнаха да пристигат на

...
Стотици земеделци с тракторите си вече започнаха да пристигат на
Коментари Харесай

Земеделци със стотици трактори се събраха на протест в центъра на Солун

Стотици земеделци с тракторите си към този момент започнаха да идват на планувания митинг пред комплекса на Международния панаир в Солун, където стартира ревюто „ Агротика “, заяви АНА-МПА.

Земеделците, животновъдите и пчеларите навлязоха в центъра от три разнообразни посоки. Те потеглиха към втория по величина гръцки град от областите на Серес, Халкидики, Илия и други Само от регионите на Пела, Куфаля и Килкис в Солун са пристигнали 150 трактора.

От сутринта колони трактори се придвижваха и по автомагистралата Серес-Солун, заяви ЕРТ.

Земеделците възнамеряват да останат в Солун четири дни, до момента в който трае ревюто, като за събота е планувана огромна проява.

Гръцкият министър председател Кириакос Мицотакис  Кириакос Мицотакис Кириакос Мицотакис – гръцки икономист и политик. Мицотикис е роден  в Атина на 4 март 1968 година, който е в Брюксел за изключителната среща на върха на Европейски Съюз, съобщи, че страната стои до първичния бранш „ в границите на финансовите си благоприятни условия “. Той се разгласи в поддръжка на предлагането на Европейската комисия за краткотрайна анулация на условието за оставяне на дял от земеделската земя на угар, което би разрешило на земеделците да обработват по-големи площи и да си обезпечат спомагателен приход.

Сред настояванията на гръцките земеделци е преразглеждане на общата селскостопанска политика и ориентирането ѝ към производството, промяна в общественото обезпечаване на земеделците, обезщетения за загубите от естествени бедствия и болести, създаване на инфраструктура за отбрана от бедствия, понижаване на себестойността на производството, необлагаемо дизеловото гориво за земеделските машини и други

Протестите в Гърция започнаха в засегнатите от наводненията региони на Тесалия, само че се разпространиха и към други области, най-вече в Северна Гърция.

Последвайте канала на
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР