Стотици вярващи от Варна и Добрич се събраха в манастира

...
Стотици вярващи от Варна и Добрич се събраха в манастира
Коментари Харесай

Вярващи от Варна и Добрич се събраха в манастира Света Марина за празника на светицата

Стотици вярващи от Варна и Добрич се събраха в манастира „ Света Марина ” в село Ботево, за празника на светицата - настойничка.

Игуменът на манастира отец Прокопий, който отслужи Светата литургия, напомни историята на храма: " Параклисът под храма, върху който е издигнат този храм, е издигнат през 1873-та година. Имаме удостоверение от духовник Христо Хаджев, че при ровове е открита сребърна монета с облика на Света Марина, с кръст. Тогава турският придворен, който е взел това място, намирайки тази монета сребърна, се отхвърля от това място и го продава на Маджеко от село Ботево ".

Сава Томова живее във Варна. Родом е от Пиринско, само че всяка година идва в манастира навръх този ден: " Когато съм била дребна страдала съм от уплах и са ме водили на едно манастирче. Преспахме в манастирчето вътре, и от там нататък аз не знам какво е боязън ".

Марина Чернева от Добрич пристигна особено на имения си ден в манастира: " Защото е доста красива природата и да си запалителен свещички за здраве ".
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР