Стотици ученици в Съединените щати се включиха в световния ученически

...
Стотици ученици в Съединените щати се включиха в световния ученически
Коментари Харесай

Протести в защита на климата и в САЩ

Стотици възпитаници в Съединените щати се включиха в международния училищен митинг в отбрана на климата. В Ню Йорк се стигна и до арести. Те са за нарушение на реда по време на акцията, при която протестиращи легнаха пред музея на естествената история и блокираха трафика.

Студенти, юноши и дребни деца в Ню Йорк поддържаха връстниците си по света, които се оповестиха за по-активно запазване на климата. Призивът за петъчни демонстрации е на 16-годишното шведското момиче Грета Турнберг, която подлага на критика държавните управления за липса на упоритост в битката с световното стопляне. Протестът в Ню Йорк стартира от квартал на Манхатан и стигна до Сентрал парк.
- Реалистично е да създадем всичко по силите си, с цел да преминем към възобновима сила. Дали това ще са вятърни турбини, слънчеви паркове или водноелектрически централи, би трябвало последователно да вървим към понижаване на въглищата.  © БГНЕС
Демонстрации се организираха и в други градове на Съединени американски щати. Пред Капитолия във Вашингтон се събраха към 1500 студенти, някои от които носеха плакати с надпис " Нашата планета. Нашето бъдеще ".

В Сан Франциско шествието доближи локалния офис на председателката на Камарата на представителите в американския Конгрес Нанси Пелоси. Демонстрантите настояха тя да поддържа по този начин наречения " Зелен Нов курс ". Става дума за законопроект, който цели основаването на хиляди работни места в региона на възобновимите енергийни източници.
 Ученици по света стачкуваха за климата Ученици по света стачкуваха за климата
В 1650 града в 105 страни деца и младежи стачкуваха за по-активно запазване на околната среда. Призивът за петъчни демонстрации е на 16-годишната шв...
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР