Стотици ученици и деца от детски градини, учители, културни дейци,

...
Стотици ученици и деца от детски градини, учители, културни дейци,
Коментари Харесай

Хиляди петричани изпълниха централните улици на града в Деня на светите Кирил и Методий

Стотици възпитаници и деца от детски градини, учители, културни дейци, създатели, жители извършиха централните улици на Петрич в Деня на светите Кирил и Методий, на българската писменост, култура и просвета и на славянската словесност. Празничното шествие, което потегли от градски площад до монумент „ Народни будители “, беше водено от духов оркестър и портрета на Св. Кирил и Св. Методий. Тържество на духа, на грамотността и стремежа, на знанието и светлото.

Прекрасна музикално-поетична комбинация „ Един образователен час “ показаха възпитаници на Трето главно учебно заведение „ Гоце Делчев “.

Кметът на общината Димитър Бръчков поздрави всички присъстващи в днешния празничен ден и благодари на днешните просветители и дейци на културата. „ Благословени сме да бъдем носители на прочут език. Да го пазим! “, сподели кметът. 600 балона в цветовете на националното знаме полетяха в небето над Петрич при осъществяването на химна на България.

Община Петрич благодари на всички учители, възпитаници, деца от детски градини, културни дейци и жители, които се включиха в празничното шествие през днешния ден!

Ще пребъде България!

Честит най-светъл празник!

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР