Стотици туристи се стекоха за последно на скалния монолит Улуру

...
Стотици туристи се стекоха за последно на скалния монолит Улуру
Коментари Харесай

Стотици хора се изкачиха за последен път по скалния монолит Улуру

Стотици туристи се стекоха за последно на скалния монолит Улуру в австралийската пустиня, преди той да бъде неразрешен за посещаване, оповестяват международните организации и Българска телеграфна агенция.

От събота влиза в действие непрекъснатото затваряне за гости на скалното образувание, считано за свещено от австралийските коренни поданици. То към този момент няма да бъде налично за туристите по самодейност на неговите притежатели - туземците от племето Анангу.

Стотици искащи изчакваха в продължение на часове позволение, с цел да стартират последния взлом на скалата. Повечето туристи считат, че изкачването на Улуру, прочут също като Ейърс рок, е част от нещата, които наложително би трябвало да се създадат при визитата на страната-континент.

Аборигените Анангу, които почитат скалното образувание от десетки хиляди години, взеха решение да забранят за туристи изкачването на Ейърс рок. Те дълго време акцентираха, че това място е свещено за тях и не би трябвало да бъде превръщано в увеселителен парк.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР