Стотици цигани са принудително изселени от село в Западна Русия

...
Стотици цигани са принудително изселени от село в Западна Русия
Коментари Харесай

Стотици цигани принудително изселени от село в Русия

Стотици роми са наложително изселени от село в Западна Русия след убийството на един етнически руснак и вкарването на различен в кома, призна ръководителят на съвета на селото.

Регионалното държавно управление бързо се опита да опровергае мненията на Сергей Фадеев, който разяснява пред вестник " Новая газета ": " Докараха рейсове и всички роми, които живееха тук, бяха откарани във Волгоград, където локалната диаспора се съгласи да ги одобри. Беше направено наложително. Сега ние изследваме дали законно обитават в нашето село ", написа " Гардиън ".

Напрежението сред ромите и руснаците в Пензенска област ескалира през предходната седмица, довело до пердах със умрял, палежи, наложително изселване и даже обвинявания против Съединени американски щати, че имат пръст във зародилото принуждение.

Видеа, оповестени от село Чемодановка в Пензенска област, демонстрират подпалени къщи на цигански фамилии, откакто етнически руснак беше намушкан до гибел по време на препирня на расова основа. Други четирима са признати в болница след уличния пердах. Сблъсъците са провокирани след недоволства на съветски селяни, които упрекват ромите в полов тормоз.

И ненадейно ромите изчезнали от селото, оставяйки зад себе си 90 празни къщи.

След като Фадеев споделил, че стотици роми наложително са изселени към Волгоград, районното държавно управление разгласи, че фамилиите спокойно са напуснали селото.

От пресцентъра на губернатора оповестиха, че 650 роми са напуснали селото, както и прилежащото село Лопатка, само че не са били принудени.

Инцидентът е съответен образец за етническото напрежение, което може да възникне в дребните обитаеми места в Русия и циганската общественост, която получава малко поддръжка от държавното управление.

След първия конфликт в четвъртък към 1500 селяни се събраха с искане районното държавно управление да ги отбрани. Те краткотрайно блокираха федералната автомагистрала M5 " Урал " по време на митинг.

Когато губернаторът Иван Белозерцев дойде на място в опит да понижи напрежението, той предприе необикновена офанзива към Съединени американски щати.

" Америка, Западът, наливат голяма сума пари в подготвянето на хората тук...те са във всеки район, в това число и в нашите, те не желаят да се разрешат проблемите, те желаят да дестабилизират обстановката. Те носят подправена информация тук ", сподели той пред поданици.

Губернаторът разясни, че има опити за увеличение на напрежението в Русия с " потребление на тази покруса, с цел да се разклати обстановката, и се играе с етническата карта ".

В опит да успокои обстановката губернаторът забрани продажбата на алкохол в региона.

Циганската общественост прикани за отбягване на в допълнение принуждение и изиска споразумяване на различията. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР