Стотици централноамерикански мигранти влязоха в сблъсъци с мексиканските сили за

...
Стотици централноамерикански мигранти влязоха в сблъсъци с мексиканските сили за
Коментари Харесай

Сблъсъци с полицията след като мигранти щурмуваха границата в Мексико СНИМКИ

Стотици централноамерикански мигранти влязоха в конфликти с мексиканските сили за сигурност при навлизане в Мексико през южната му граница с Гватемала, предадоха Франс прес и Ройтерс, представени от Нова телевизия.

Имигрантите, които идват най-вече от Хондурас, се бяха струпали от сутринта на брега на пограничната река Сучиате и започнаха да я прекосяват, преди да са получили отговор от мексиканските имиграционни управляващи.



Мексиканската Национална армия употребява сълзотворни гранати, а групи мигранти в отговор замеряха служителите на реда с камъни, до момента в който стотици от тях се втурнаха на мексиканска територия.



Мексико предложи на мигрантите работа в южните си региони и към 1100 от тях към този момент са били признати в щатите Чиапас и Табаско. Повечето обаче ще бъдат депортирани назад в родните си страни.



Президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп заплаши да наложи стопански наказания на Мексико и на някои латиноамерикански страни, в случай че те не лимитират мигрантските потоци към неговата страна, и подписа двустранни съглашения с тези страни в региона на миграционния надзор.


Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР