Стотици трактори пристигнаха в Барселона, за да защитят избирателните секции,

...
Стотици трактори пристигнаха в Барселона, за да защитят избирателните секции,
Коментари Харесай

Бранят референдума в Каталония с 500 трактора

Стотици трактори дойдоха в Барселона, с цел да защитят изборните секции, в навечерието на „ неразрешения “ референдум за самостоятелност на Каталония, който ще се състои в неделя. До момента в града има над 500 тежки машини, които желаят да защитят 2315 изборни секции из целия район, написа в. " Дейли Мейл ", представен от Блиц.
Поддръжниците на независимостта, доста от които облечени в цветовете на ФК Барселона или размахващи знамена със звезди, се бяха хванали за тракторите, пробвайки се да показват мощ. Междувременно в Каталония са изпратени спомагателни сили на полицията и армията, специфична техника, бронирани полицейски машини и даже са готови водни оръдия, чиито модел в никакъв случай до в този момент не е бил употребен в Испания.


Хиляди служители на реда са ситуирани из района, в това число и по круизни кораби, което провокира стихия от жлъч в каталонците.

Протестът на тракторите протече на фона на новината, че полицията е конфискувала над 2.5 милиона бюлетини в опит да осуети референдума.

" Полицията конфискува 2.5 милиона бюлетини, четири милиона плика и 100 изборни урни в склад Игуалада “, заяви източник, поискал да резервира анонимност. По думите му, компанията, предоставила въпросните материали е декларирала, че те са „ за избори във ФК Барселона “.

Говорител на футболния клуб удостовери, че компанията в действителност е доставяла на клуба изборни урни за изборите на президент в предишното, само че отхвърли повече мнения.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР