Стотици тийнейджъри се разболяват от гореща вълна на Световното скаутско джамборе в Южна Корея

...
Стотици тийнейджъри момчета и момичета скаути се разболяха по време
Коментари Харесай

Стотици тийнейджъри момчета и момичета скаути се разболяха по време на световно събитие в Южна Корея, тъй като знойната гореща вълна заля страната, разгневи някои родители, които призоваха 12-дневното събитие да бъде отменено.

Близо 40 000 участници – предимно средношколци и гимназисти – са пътували от 155 различни страни, за да присъстват на събитието, едноседмичен фестивал, включващ културни представления и дейности на открито, според Ким Хюн-сук, председател на Организационния комитет на джамборето и министър на равенството между половете и семейството.

Посещението им дойде, когато Южна Корея регистрира постоянно високи температури до 35 градуса по Целзий (95 по Фаренхайт), предизвиквайки предупреждения за горещи вълни в цялата страна и създавайки големи главоболие за организаторите на джамборе.

Само в четвъртък 1486 души са посетили болницата на място по време на Световното скаутско джамборе, проведено в Саемангеум, няколко часа южно от Сеул, според Ким.

От хората, които са посетили болницата, 250 са съобщили за кожни обриви, 138 са имали заболяване, свързано с топлината, а 386 са имали ухапвания от насекоми, добави той – но нито един не е бил в критично състояние, каза служител от противопожарната служба на Джеонбук.

Участниците играят с топка на къмпинга за 25-ото Световно скаутско джамборе в Южна Корея на 4 август 2023 г. Участниците играят с топка на къмпинга за 25-ото Световно скаутско джамборе в Южна Корея на 4 август 2023 г. Ким Хонг-Джи/Ройтерс

Тъй като все повече деца се разболяваха, притеснени родители и наблюдатели от цял ​​свят наводниха страниците на събитието в социалните медии с неистови въпроси, гневни упреци към организаторите и искания събитието да приключи – със съобщения, написани на различни езици.

Едно съобщение на испански казва, че дъщеря им е присъствала на събитието и е съобщила, че „няма храна, няма начин да ги предпази от слънцето“.

Снимки от сайта наистина показват участници, които се събират в зона за водоснабдяване, за да се охладят и почиват в сенчести зони.

Националните власти също се включват, като президентът Юн Сук Йеол нареди „неограничено снабдяване“ с големи климатизирани автобуси и хладилни камиони до къмпинга в понеделник. Той също така нареди на организаторите да подобрят качеството на предоставената храна и „незабавно да разрешат“ проблемите, възникващи от обекта, според президентската канцелария.

 Задължителен кредит: Снимка от YONHAP/EPA-EFE/Shutterstock (14031131b)
Мъж седи топлес до електрически вентилатор, за да се разхлади в кафене в Сеул, Южна Корея, 01 август 2023 г. Южна Корея е засегната от гореща вълна с температура до 35 градуса по Целзий в столицата.
Гореща вълна в Южна Корея, Сеул - 01 август 2023 г. Задължителен кредит: Снимка от YONHAP/EPA-EFE/Shutterstock (14031131b) Мъж седи топлес до електрически вентилатор, за да се разхлади в кафене в Сеул, Южна Корея, 01 август 2023 г. Южна Корея е засегната от гореща вълна с температура до 35 градуса по Целзий в столицата. Гореща вълна в Южна Корея, Сеул - 01 август 2023 г Yonhap/EPA-EFE/Shutterstock

Ким, министърът и председател на организацията на джамборето, каза, че около 130 автобуса за охлаждане ще бъдат изпратени на мястото в петък и допълнителни 10 хладилни камиона ще бъдат изпратени скоро. Всеки скаут ще получава пет бутилки студена вода всеки ден, както и охлаждащи маски, шапки, слънцезащитен крем, пакети с лед и хапчета сол, добави той.

Противопожарната служба управлява болницата на място в къмпинга, като около 200 служители на пожарната служба се разполагат всеки ден на мястото на събитието. Те планират да увеличат този брой за предстоящия ден на културното събитие в неделя, когато се очаква присъствието да се увеличи.

Горещата вълна се засили в края на юли, като от 20 май са докладвани 18 смъртни случая от заболявания, свързани с горещината, според агенцията за контрол и превенция на заболяванията в страната. Смъртните случаи далеч надвишават тези през същия период на миналата година, когато шестима души починаха от заболявания, свързани с топлината, каза агенцията.

Източник: cnn.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР