Стотици таксита, автобуси и други коли от почти всички румънски

...
Стотици таксита, автобуси и други коли от почти всички румънски
Коментари Харесай

Таксиметрови шофьори на протест в Румъния заради мобилни приложения

Стотици таксита, рейсове и други коли от съвсем всички румънски общини блокираха тази заран придвижването на пл. "Виктория " в румънската столица, където се намира постройката на държавното управление, заяви ТАСС, представена от Българска телеграфна агенция.
Участниците в митинга, проведен от Федерацията на румънските транспортни оператори /FORT/, стачкуват срещу забавянето на две постановления за пътническия транспорт, които държавното управление даде обещание да одобри преди един месец.
В публикувано от FORT известие се твърди, че "групи лобисти се пробват да употребяват транспортното законодателство за лични интерси " и че "създалата се обстановка заплашва да блокира целия народен и общински автотранспорт ".
Постановленията, за чието приемане упорстват таксиметровите водачи, би трябвало да регламентират активността на такива различни транспортни компании като UBER, TAXI Fy или Clever, които протестиращите упрекват в нелоялна конкуренция.
Според тях такива неоторизирани превозвачи, работещи благодарение на приложения към мобилните телефони, нямат лиценз, трудова брошура, не заплащат налози и е незнайно дали минават през механически прегледи. Радио Румъния заяви, че колите не престават да стоят на пл. "Виктория ", придвижването на превоза в северната част на Букурещ на процедура е парализирано.
В четвъртък се чака сходна акция, която ще бъде извършена от Асоциацията на оторизираните оператори и превозвачи в Румъния /COTAR/.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР