Стотици свои авторски късометражни документални филми и хиляди снимки дари

...
Стотици свои авторски късометражни документални филми и хиляди снимки дари
Коментари Харесай

Валери Добрев дари на музея 142 филма и хиляди снимки

Стотици свои авторски късометражни документални филми и хиляди фотоси подари журналистът Валери Добрев на Историческия музей в Димитровград. Инициативата му стартира преди 4 години. В края на тази седмица Валери занесе последната част от дарението си на 18 диска. Така общият брой на заглавията, с които разполага музеят в архива си общо се е нараснал със 142 кино лентата. " 139 от тях съм снимал персонално в продължение на 40 година или в съавторство с мои сътрудници ", изясни Добрев, който т.г. бе разгласен и за Деец на културата в Димитровград.
През годините работилият и в " Хасковска Марица " Валери е снимал 190 кино лентата и има 60 награди от разнообразни фестивали за любителски документални филми. Това лято също бе отличен в Шумен.
При основаването на някои от заглавията на създателя са помагали Ангел Райков, Димитър Атанасов, Димитър Димитров, Славян Костов, Даниел Добрев и Венци Григоров. " благодаря им ", показа димитровградчанинът. Тази пролет от щемпел излезе и втората книга на Валери Добрев - романът " Синдром на залеза ". Първата му белетристика е в неговия алманах с разкази " Отражение с отклонения "./Марица
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР