Стотици свободни места има в гимназиите с прием след VII

...
Стотици свободни места има в гимназиите с прием след VII
Коментари Харесай

Стотици свободни места в гимназиите в София, ще има четвърто класиране

Стотици свободни места има в гимназиите с банкет след VII клас в София. Регионалното ръководство по образованието разгласява листата и разгласи четвърто класиране за банкет в VIII клас.
 Кои са най-желаните гимназии в София и кои паралелки останаха празни
Незаети бройки има в някои от най-желаните учебни заведения, измежду които Първа и Втора британска гимназия, 9-та Френска езикова гимназия, 73 СОУ (т. нар. Втора немска езикова гимназия), Националната природоматематическа гимназия (НМПГ), финансово-стопанската и търговско-банковата.

Незаети места има и в доста влиятелни професионални гимназии, в това число тази по архитектура, строителство и геодезия. За сметка на това обаче против паралелки, като " Кетъринг " и " Производство и обслужване в заведения за забавление и хранене " в част от учебните заведения, които ги оферират, написа 0 свободни места.

Пълния лист с незаетите места по учебни заведения, класове и квоти (ако има разделяне за девойки и момчета) може да видите ТУК .

При четвърто класиране, както и при трето, учениците, които желаят да аплайват за обещано свободно място, подават документи в самото учебно заведение, а в случай че са били признати другаде на по-ранен стадий, би трябвало да ги изтеглят съответното образователно заведение, мястото им в което не се пази.

Всяко учебно заведение дефинира изискваните документи и периодите за банкет. Например 73-то СУ " Вл. Граматик " е оповестило 4 свободни места след трето класиране - 3 за девойки и едно за момче - в паралелките си с немски/френски език и немски/английски език. На уеб страницата му са посочени нужните документи за кандидатстване: удостоверение за приключен 7 клас; служебна записка от резултатите националното външно оценяване по български език и литература и математика и заявление до шефа. Срокът за подаване на документи там изтича на 6 август.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР