Стотици строители излязоха на протест. Какво поискаха? (ОБЗОР) Строителният бранш

...
Стотици строители излязоха на протест. Какво поискаха? (ОБЗОР) Строителният бранш
Коментари Харесай

Стотици строители излязоха на протест. Какво постигнаха?

Стотици строители излязоха на митинг. Какво желаеха? (ОБЗОР) Строителният отрасъл стачкува с искане да се приключи политическото говорене, което уронва престижа на специалността. Целта на политическите нападки, съгласно управлението на Камарата на строителите, може да е даже премахване на българските компании от пазара в интерес на задгранични компании. За да привлекат вниманието към настояванията си, уредниците на недоволството разположиха към 1000 камиона на бул. " Цариградско шосе " в София сред 7 до 12 часа през днешния ден.
 
След среща с премиера Бойко Борисов изпълнителният шеф на Камарата Мирослав Мазнев съобщи, че са получили положителни отговори. Часове след началото на митинга държавното управление отпусна 158 милиона лв. за разплащане по строителни планове.

 строители митинг БГНЕС
Представителите на сектора бяха признати и от президента Румен Радев, който уточни, че доверието на обществото няма да бъде извоювано с митинги и заявления, а с качество и бистрота.
 
Според управлението на Камарата браншът е подложен на унищожително отношение, като евентуално задачата е даже очистване на българските компании преди началото на огромните планове по европейски стратегии, с цел да се заеме мястото им от непознати компании. Във връзка с отпуснатите от държавното управление 158 милиона лв. след срещата с премиера Бойко Борисов изпълнителният шеф на организацията Мирослав Мазнев благодари, че са позволени проблеми с разплащането за строителни планове с отпуснатите през днешния ден от държавното управление 158 милиона лв.: " Едно от нещата, за които ние помолихме премиера, е да продължава, без да се огъва от политическо говорене, да търсим способи браншът да откри своето развиване. Защото на няколко пъти ние загубихме доста от своите служащи, от нашите потенциали. Ние сме хора, които градим, ние не разрушавам и дано не ни свързват единствено с негативизми. Нека на първо време да има съответните доказателства, а не хипотези, че може би там този крадял и след това да ни се дава лицемерното " ние ви пазиме ", откакто са ни набедили ".-->

 
Браншът е сътрудник на районното министерство при осъществяването на редица планове, съобщи отрасловият министър Петя Аврамова след среща при премиера Бойко Борисов: " Строителният отрасъл в България би трябвало да бъде подсилен от всички, всички би трябвало да бъдем виновни, браншът да е мощен, тъй че качествените и положителните строители да не напущат страната и да не работят в чужбина ".
 
Представителите на Камарата бяха признати и от президента Румен Радев, който посочи, че в проблемите, които вълнуват както сектора, по този начин и цялото общество, има трима значими участника – изпълнителната и локалната власт в ролята на възложител, притежателите и управленията на крупните строителни компании и подизпълнителите – по-малките компании и хилядите служащи строители.

 строители митинг БГНЕС
„ Категорично декларирам, че служащите могат да разчитат на моята безрезервна поддръжка. Българите, от своя страна, чакат да пътуват безвредно, по сигурни пътища, които да не се ремонтират незабавно след въвеждане в употреба, да не се срамят от изгледа на обитаемото място, в което живеят. Също по този начин, моето доверие и доверието обществото няма да бъде извоювано с митинги, заявления и конференции, а с качество и бистрота “, сподели Радев. Контролът би трябвало да бъде кардинален, изчерпателен и праволинеен, акцентира още президентът.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР