Стотици столичани със семействата и децата си се събраха днес

...
Стотици столичани със семействата и децата си се събраха днес
Коментари Харесай

Стотици се събраха на Камбаните за 40-годишнината на Асамблея на мира

Стотици столичани със фамилиите и децата си се събраха през днешния ден в парка-монумент " Камбаните " край София. Под потраножа на вицепрезидента Илияна Йотова там през днешния ден се организира празник-честване във връзка 40 години от първата Международна детска асамблея " Знаме на мира ".

В приветствието си Илияна Йотова уточни, че преди 40 години, доста преди да бъде член на Европейския съюз, България стана дипломат на неговия лозунг " Единни в многообразието ", като го популяризира по света. България даде опция на хиляди деца от цялото земно кълбо да творят дружно, да се опознават, да основават другарства. " Българската столица се трансформира в дом на очакванията и на фантазиите на децата. 40 години по-късно към този момент порасналите участници от целия свят в сърцето си България. За доста от тях асамблеята начерта пътя на развиване ", акцентира вицепрезидентът.

Най-лесно е да се отхвърля, да се ненавижда и унищожава, мощ се изисква да се съгради. Децата и тяхното бъдеще са подвластни единствено на една идеология – обединяване за тяхното благоденствие, прикани Йотова. Днес знамето на омразата и разединението желае да се вее по-високо от знамето на мира, само че ние няма да му позволим, безапелационна бе тя.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР