Стотици спасители продължиха и днес да издирват десетките изчезнали след

...
Стотици спасители продължиха и днес да издирват десетките изчезнали след
Коментари Харесай

Най-малко 70 души са все още в неизвестност на Филипините след тайфуна Мангхут

Стотици спасители продължиха и през днешния ден да търсят десетките изчезнали след огромното срутване на земни маси вследствие на тайфуна Мангхут, лишило живота на 81 души. Най-малко 70 души към момента са в неопределеност, съобщи полицията, представена от ДПА, представена от Българска телеграфна агенция.
 Четири жертви и над 40 свлачища във Филипините остави след себе си тайфунът Мангхут
Повечето от починалите и изчезналите са от Севера, в региона на Филипинските Кордилери, в това число в най-тежко наранена провинция Бенгет, където голямо свлачище засегна изоставена мина в град Итогон.

В село край Итогон, където беше най-голямото от петте свлачища в региона на града, спасителите използваха кирки и лопати, с цел да си проправят път през дебелия пласт тиня.

" Все още назовавам това " избавителни интервенции ", тъй като не изгубвам вяра, че там има оживели ", сподели Франсиск Толентино, президентски консултант, претрупан със задачата да управлява интервенцията за очистване на последствията от бедствието. " Това е място, където има вода, а водата може да ти помогне да оцелееш ", добави той.

Над 236 000 поданици бяха разселени поради Мангхут, който аргументи вреди на селското стопанство в размер на 270 милиона $, съобщи националният съвет за бедствия.

Всяка година Филипините са връхлитани от приблизително по 20 циклона, които провокират наводнения, свлачища и други бедствия.

Мангхут е най-силният ураган за тази година.

През ноември 2013 година над Филипините вилня тайфунът Хайян, при който починаха над 6300 души, а над 4 млн. бяха разселени.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР