Стотици служители на Гугъл спряха работа за около час в

...
Стотици служители на Гугъл спряха работа за около час в
Коментари Харесай

Масов протест на служители в Google срещу сексуалния тормоз на работа

Стотици чиновници на Google стопираха работа за към час в европейската централа на компанията в Дъблин, с цел да стачкуват против отношението на компанията към половия тормоз, в границите на международно протестно придвижване от Сингапур до Лондон, предадоха Франс прес и ДПА.
 
Около 500 чиновници се събраха в постройката на компанията в сърцето на ирландската столица, определена от Google за европейска централа поради удобния данъчен режим. Протестът се провежда " в символ на взаимност с всички жертви на полов тормоз или неприятно отношение на работното място ", изясни организаторката Кейт, която не заяви фамилното си име.
 Протест Гугъл Google БГНЕС
В Лондон към 30 чиновници демонстрираха пред постройката с офисите на Google, а множеството им сътрудници стачкуваха вътре в постройката поради неприятното време. " Протестираме в поддръжка на сътрудниците си, които са станали жертва на тормоз и искане причинителите да не бъдат защитавани или награждавани ", сподели разработчикът Сам Дътън.
 
В Сингапур десетки чиновници стачкуваха в офисите на Google. В Токио Google отхвърли достъп на Агенция Франс Прес и не даде информация за активността на чиновниците си в Япония или другаде.-->
 
Миналата седмица в. " Ню Йорк таймс " разгласява дълго следствие, съгласно което през последните години Google е прикривал случаи на полов тормоз, осъществени от високопоставени чиновници, които са напуснали с великодушни компенсации. Дава се образец със основателя на Андроид Анди Рубин, който е бил уволнен през 2014 година с обезщетение от 90 милиона $.
 Протест Гугъл Google БГНЕС
Сред настояванията на протестното придвижване в Google е да се постави завършек на насилствения арбитраж, който се употребява, с цел да не станат жалбите обществено притежание, както и управлението да се ангажира с еднообразно възнаграждение за идентична работа без значение от пола.
 
Шефът на Google Сундар Пичаи съобщи в мейл до чиновниците, че през последните две години компанията е уволнила без обезщетение 48 чиновници, измежду които 13 високопоставени фрагменти. Имена не се показват. Пичаи увери, че Google се е трансформирал през последните години и повече не толерира неуместно държание на работното място.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР