Стотици служители на Credit Suisse подават оставка всяка седмица в

...
Стотици служители на Credit Suisse подават оставка всяка седмица в
Коментари Харесай

Стотици служители напускат закъсалата Credit Suisse всяка седмица

Стотици чиновници на Credit Suisse подават оставка всяка седмица вследствие на несигурността, обхванала кредитора, до момента в който той бива поглъщан от съперника си UBS, разкриват източници от банката, поискали анонимност, пред Reuters.     Банкерите на Credit Suisse, обезпокоени за бъдещето си, търсят по-сигурна работа в конкурентни организации, споделя един от тях. И това се удостоверява от материал в швейцарския вестник Blick, от който излиза наяве, че всеки ден към 150 души по света напущат редиците на Credit Suisse.     На 19 март UBS се съгласи да придобие главния си швейцарски противник като част от избавителната интервенция, проведена от управляващите на страната, откакто поредност от пазарни разтърсвания докара кредитора до ръба на банкрута.   

През април Credit Suisse разгласи, че " през последната година броят на чиновниците на банката е по-висок " и че в края на първото тримесечие тя е имала малко над 48 000 души личен състав на цялостно работно време. В края на 2022 година те бяха 50 480, напомня Reuters и продължава: 
“Като образец за съперници, които притеглят чиновници на Credit Suisse, Santander, най-голямата испанска финансова институция, е наела най-малко осем банкери от Credit Suisse и се е насочила към още ”.    Затова и UBS бърза да завърши договорката по изкупуването на досегашния си съперник #1 в Швейцария доста преди края на това тримесечие. За задачата компанията желае бързи утвърждения от регулаторните органи по света, “за да може да подсигурява по-голяма сигурност за клиентите и чиновниците на Credit Suisse ”. Нейният ръководител Колм Келехер разяснява предходната седмица, че това ще стане " доста скоро ".   

Ръководството на UBS обаче подчертава, че ще сложи доста висока летва при вземането на решение дали да задържи някой от чиновниците на Credit Suisse в региона на капиталовото банкиране. В резултат на това, споделят източниците на осведомителната организация, закъсалият заемодател е в режим на промени, като капиталовото му звено държи първото място по освободени и напуснали чиновници.  
UBS възнамерява да закрие капиталовата банка на Credit Suisse, в която работят към 17 000 чиновници, а швейцарската страна даде обещание 9 милиарда швейцарски франка под формата на гаранции за покриване на евентуалните загуби от тази интервенция.    “Не минава ден, без да получим сетен имейл от някого в банката. В капиталовата банка позвъняванията към този момент постоянно остават без отговор ”, споделят източниците на Reuters и прибавят, че вследствие от заповед на швейцарското министерство на финансите неизплатените бонуси на висшите мениджъри в банката за 2022 година се анулират или редуцират, което също способства за това доста чиновници да напущат.    В обединената банка ще работят 120 000 души в целия свят, като от UBS към този момент направиха поръчка, че ще редуцират работни места, с цел да понижат разноските си. 

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР