Стотици слонове са умрели мистериозно в прочутата делта на река

...
Стотици слонове са умрели мистериозно в прочутата делта на река
Коментари Харесай

Стотици слонове измряха мистериозно в Ботсвана

Стотици слонове са умрели мистериозно в фамозната делта на река Окаванго в Ботсвана. Това разгласи ръководителят на отдела за дивата природа, като изключи бракониерство , защото бивните им са открити непокътнати, оповестява " Франс прес ".

Страната, която се намира в Южна Африка, и която няма изход на море, има най-голямата популация на слонове в света, като тя се пресмята на към 130 000 броя.

" Имахме информация за 356 мъртви слона в региона на север от делтата на Окаванго, а ние потвърдихме 275 до момента ", посочи Сирил Таоло, изпълняващ длъжността шеф на отдела за дивата природа и националните паркове.

Той сподели, че повода за гибелта занапред ще се открива, като се изключва отравяне с антракс .

" Не подозираме бракониерство, защото животните бяха открити с бивни ", уточни той.

Проби са събрани и изпратени в Южна Африка, Зимбабве и Канада за тестване.

Подобни измирания на слонове бяха обявени за първи път през май, когато управляващите откриха 12 натрупа единствено за седмица в две села в северозападната част на страната.

Сигналът за последните открити слонски трупове е даден от благотворителната организация за запазване на дивата природа " Слонове без граници " (EWB), чийто поверителен отчет, отнасящ се до 356 мъртви слона, беше изминал в медиите през вчерашния ден.

" Слонове без граници " подозират, че слоновете умират в региона от към три месеца.

Според отчета от 19 юни 2020 година " 70 % от трупове на слонове се считат за скорошни, умряли преди към месец, а 30 % от труповете изглеждаха свежи, варирайки от един ден до две седмици ".

" Имаше положителни доказателства, показващи, че слонове от всички възрасти и полове умират ", се споделя в отчета, основан от шефа на " Слонове без граници " Майк Чейс.

Няколко живи слона са изглеждали слаби, летаргични и изморени, като някои от тях демонстрират признаци на дезориентация, затруднено вървене или накуцване, допълниха от " Слонове без граници ".

" Един слон беше следен, вървешком в кръгове, некадърен да промени посоката, макар че е поощрен от други членове на стадото ", се споделя в отчета.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР