Стотици сирийски бежанци в Турция се придвижват към граничния с

...
Стотици сирийски бежанци в Турция се придвижват към граничния с
Коментари Харесай

Турски медии: Сирийски бежанци тръгнаха към България и Гърция

Стотици сирийски бежанци в Турция се придвижват към граничния с България и Гърция град Одрин. Това оповестяват в директни излъчвания от града турските телевизионни канали, съобщи кореспондентът на Actualno.com от Кърджали.
Сирийците идват в Одрин с рейсове и таксита от Истанбул, след което се насочват към граничните пунктове с Гърция и България. Турските медии последно оповестиха за група от 100 сирийски бежанци, които са пристигнали на граничния пункт с България " Капъкуле ".
След като 33 турски бойци починаха при въздушни удари от страна на сирийската войска в Идлиб, турските управляващи взеха решение да не стопират сирийските бежанци, които се стремят да влязат в Европа по море или по суша.
През септември 2018 година Турция и Русия се договориха да трансфорат Идлиб в зона за деескалация, в която категорично са неразрешени актовете на експанзия. Но повече от 1300 цивилни са били убити при набези от режима и съветските сили в зоната на деескалация, откакто прекратяването на огъня продължава да се нарушава. А Русия нощес разгласи, че Турция не съблюдава сделката.
Турската полиция, бреговата защита и граничните пунктове са били инструктирани да не стопират потока от сирийски бежанци, насочващи се към Гърция и България. Това оповестиха и Reuters, и ТАСС.
Как Турция отговори на удара на сирийската войска - научете в този материал!
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР