Стотици се вдигат на протест заради намалена присъда за убийство.

...
Стотици се вдигат на протест заради намалена присъда за убийство.
Коментари Харесай

Роднини на момче, убито заради цигара в Бяла, се събират на протест

Стотици се подвигат на митинг поради понижена присъда за ликвидиране. Близки на 18-годишно момче, умряло след побой, излизат на протест против решение на Апелативния съд, съобщи БГНЕС.
Преди две години Алекс Алексиев беше пребит грубо поради една цигара и умря от раните си в болничното заведение. Обвиненият за убийството - 33-годишният Валентин Маринов, получи от Окръжния съд в Русе присъда от 20 години затвор. Апелативният съд във Велико Търново обаче я понижи с цели 17 години - до едвам на 3 години „ отнемане от независимост ”.
На 8 юли 2017 година 18-годишният Александър се прибирал с другари от дискотека. Срещнали ги група по-възрастни мъже. Единият от тях изискал цигара, момчето нямало, тъй като не пуши. Последвал скандал. Единият от мъжете блъснал Алекс по главата с бутилка от уиски. Дни по-късно Алекс умрял в русенската болница. По случая полицията задържала престъпно проявения 32-годишен Валентин, който нанесъл удара. След присъдата от 20 години затвор, идва обжалване и понижение с цели 17 години. Хората в Бяла са потресени, не могат да повярват на това решение. Преди два дни Апелативна прокуратура-Велико Търново внесе митинг против изменението на присъдата, с искане за потвърждаване на постановените от Русенски областен съд - 20 години затвор за Валентин Маринов.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР