Стотици се събраха на протест в София в четвъртък вечерта

...
Стотици се събраха на протест в София в четвъртък вечерта
Коментари Харесай

Стотици на протест срещу отслабената защита за Натура-зоните

Стотици се събраха на митинг в София в четвъртък вечерта в отбрана на българската природа. Конкретният мотив е несъгласието на жители и природозащитни организации с поправките в Закона за биоразнообразието, които следва да се прегледат в Народното събрание и които отслабват отбраната за зоните от европейската екомрежа " Натура 2000 ".

Шествието потегли от паметника на Алеко Константинов на стожличния бул. " Витоша " и се насочи към църквата " Света Неделя " с крясъци " Оставка " и " Искаме природа, не желаеме бетон! ". След проява пред Министерския съвет, митингът ще продължи към Народното събрание.

Демонстрации под наслод " Долу ръцете от морето, планините, реките и горите " има и в редица градове в цялата страна - София, Бургас, Варна, Благоевград, Пазарджик, Ботевград, както и в Карадере.. Различни природозащитни организации и жители са недоволни от законовите ремонти, импортирани от някогашния екоминистър Нено Димов и един път върнати от премиера Бойко Борисов, само че още веднъж са на дневен ред с претекста, че е нужен нов метод за ръководство на екологичната мрежа " Натура 2000 ".

Според природозащитниците промените освен опонират на европейското законодателство, само че и изцяло ще унищожават екологичната мрежа " Натура 2000 ". Една от противоречивите ремонти изключва българските учени от процеса на ръководство на предпазените зони.

Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР