Стотици се събраха на протест и блокираха няколко ключови кръстовища

...
Стотици се събраха на протест и блокираха няколко ключови кръстовища
Коментари Харесай

Протест на жители от няколко столични квартала с искания за канализации и тротоари

Стотици се събраха на митинг и блокираха няколко основни кръстовища в София. В рамките на един час през днешния ден от 17 до 18 ч. едно от кръстовищата на бул. „ Цариградско шосе ” беше блокирано от поданици на кв. „ Горубляне ”. Подобни митинги имаше и в кварталите „ Панчарево ”, „ Кокаляне ” и „ Казичене ”, осведоми БТВ.

Гражданите излязоха на митинг с съвсем идентични претенции – създаване на канализация, тротоари, облагородяване на детските площадки и междублоковите пространства. Те упорстват общината да обърне внимание на това, че жителите на огромните комплекси заплащат в пъти по-ниски налози спрямо тях.

Близо 250 поданици от столичния квартал „ Горубляне ” стопираха придвижването на основния бул. „ Цариградско шосе ”. Причините за недоволството – налозите за земя и боклук, неналичието на канализация в част от квартала, както и съществуването единствено на една детска площадка.

„ В „ Горубляне ” няма построена напълно канализация, само че продължава построяването, за идната година ще бъдат отделени 3 млн. лв. инвестиция на Софийска вода. ”, съобщи арх Румен Русев – кмет на регион Младост.

Близо 200 индивида пък блокираха Околовръстното шосе край „ Казичене ”. Освен проблематична канализация, недоволството им е и за непрекъснатото прекъсване на електрозахранването в регион Панчарево.

От електроразпределителното сдружение разясниха пред БТВ, че спиранията на електрозахранванията са за обезопасяване, защото сега се прави рехабилитация и рационализация на разпределителните мрежи в регион Панчарево.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР