Стотици се събраха днес на най-известната пешеходна пътека в света,

...
Стотици се събраха днес на най-известната пешеходна пътека в света,
Коментари Харесай

50 години от обложката на Аби Роуд

Стотици се събраха през днешния ден на най-известната пешеходна пътека в света, с цел да отпразнуват 50-ата годишнина от основаването на обложката на албума на Бийтълс " Аби Роуд ". Кадърът се трансформира в една от най-прочутите албумни обложки в музикалната история и е постоянно заимствуван от почитатели на групата.


Снимката демонстрира Джон Ленън, Пол Макартни, Джордж Харисън и Ринго Стар, които прекосяват пешеходната пътека на улицата " Аби Роуд " в северен Лондон. В непосредствена непосредственост е звукозаписното студио, което издава албумът със същото име пред 50 години на 26 септември.

Шотландският фотограф Иан Макмилън снима четирима бийтълси единствено шест пъти, като петата фотография е тази която се слага на 11-тия студиен аблум на групата.

През 2009 година, читателите на сп. " Ролинг стоу " го дефинират като най-хубавия албум на ливърпулската четворка. " Аби Роуд " е единственият измежду истинските английски албуми на Бийтълс, на чиято обложка не попада нито името на групата, нито заглавие на песните, включени в него.

По-малко от година след издаването му, Бийтълс се разпадат. През 2010 година звукозаписното студиo и прословутата пешеходна пътека получават предпазен статус от английското държавно управление.

Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР