Стотици се събраха днес на едноименния площад в Карлово, за

...
Стотици се събраха днес на едноименния площад в Карлово, за
Коментари Харесай

БЛИЦ TV: Стотици почетоха Апостола в родното му Карлово

Стотици се събраха през днешния ден на едноименния площад в Карлово, с цел да сведат глава пред Апостола на свободата. " Днес, 145 години след обесването на Васил Левски, ние сме длъжни да желаяме амнистия от него и от героите, починали за свободата на България.





Да желаяме амнистия за това, тъй като ние нямаме техния морал, тъй като не работим задоволително за Отечеството ". Това сподели кметът на Карлово доктор Емил Кабаиванов във възпоменателното си слово.





" Десетки години наред българските политици се упражняват на гърба на Дякона. Опитаха се да го изкарат и болшевик. Той работеше за обединяването на България, а ние каква нация сме - разединени, настървени един против различен. Готови ли сме най-малко за една минута дневно да си спомняме заветите на Апостола ", попита министърът на защитата Красимир Каракачанов.





С едноминутно безмълвие пристигналите в Карлово политици, стотици българи, измежду които и доста деца, уважиха паметта на най-свидния наследник на България.







Възпоменателните празнувания във връзка 145 години от гибелта на Левски не престават и на следващия ден в родното му Карлово.


Кристина ИВАНОВА, БЛИЦ
Оператор: Любомир БАКЪРДЖИЕВ, БЛИЦ
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР