Стотици руски туристи в Банско се оказаха в капан след

...
Стотици руски туристи в Банско се оказаха в капан след
Коментари Харесай

Стотици руски туристи са блокирани в Банско

Стотици съветски туристи в Банско се оказаха в капан след отменените полети за Русия. Много от тях са останали и без финансови средства, защото не могат да вършат разплащания с банковите си карти. 

" Ситуацията, в която са сложени съветските туристи, пристигнали на фамилна почивка в Банско, е близка до тази отпреди две години, когато курортът беше затворен поради пандемията от Covid-19 ", съобщи БНР, цитирайки туроператорът Ели Обецанова. Тогава хиляди непознати туристи поетапно бяха ескортирани до летищата благодарение на посолствата. Сега повода е още по-ужасяваща, а хората са оставени да се оправят сами.

Заради анулираните полети и насилственото оставане в хотелите съветските туристи търпят големи разноски. Те търсят опция да се доберат до летищата в Белград и Истанбул, откъдето да се приберат в Русия, каза Обецанова. Тя описа и за спекулации, при които от поставените в усложнение туристи са желани по 1700 евро за самолетен билет.

На процедура единствената опция да се приберат по въздух е през Турция, защото всички страни към Сърбия затвориха небето си за самолети с дестинация Русия.

Хотелиери от Банско към този момент се оплакаха, че всички резервации от Русия и Украйна са анулирани и до края на зимата ще разчитат предимно на български и гръцки туристи през уикенда. Браншът се притеснява, че войната в Украйна ще провали и летния туристически сезон.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР