Стотици родители заедно със своите деца дойдоха до хижа Алеко

...
Стотици родители заедно със своите деца дойдоха до хижа Алеко
Коментари Харесай

Откриха ски сезона на Витоша

Стотици родители дружно със своите деца пристигнаха до хижа " Алеко " за откриването на ски сезона на Витоша. Те се възползваха от топлото декемврийско време и заведоха своите малчугани да се попързалят в снега.



Освен многото родители с деца не липсваха и ски и сноуборд запалянковци. Те се пързаляха по отворените писти " Витошко Лале " 1 и 2, " Меча поляна ", " Ветровала ", както и " Витоша сноупарк ". За страдание обаче заради спешен ремонт кабинковият въжен превоз " Симеоново " остава затворен.



“Кабинковият въжен превоз не работи и имаше много коли по пътя, само че това е обикновено - събота и неделя Витоша се цялостни с хора ”, сподели Симеон Табаков от Планинската избавителна работа.

Той даде и потребни препоръки към скиорите, които следва да се включат в ски сезона:

“Скиорите да бъдат деликатни и да се преценяват с метеорологичните условия. ”



Според него, огромният брой хора на Витоша през днешния ден се дължи на хубавото време, само че и също така и на желанието на хората да станат от трапезата и да се разходят в планината след празниците.



Цените на всички въжен превоз карти и услуги остават без смяна от предходната година, оповестяват от " Витоша ски ". Еднодневната карта за възрастни е 50 лева, за възпитаници, студенти и пенсионери - 40 лева, за деца под 12 години – 35 лева За повече дни и хора има отстъпки. Родител с едно дете до 7 година заплаща 55 лв. за ден.



фотоси: БГНЕС
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР