Стотици родители губят право да ползват облекчения за деца, ако

...
Стотици родители губят право да ползват облекчения за деца, ако
Коментари Харесай

Стотици родители губят правото на данъчни отстъпки за деца, ако имат неплатени стари данъци

Стотици родители губят право да употребяват облекчения за деца, в случай че имат неплатени остарели налози, такси или санкции даже за 5 лв..
А данъкоплатците, които желаят да употребяват отстъпки за подаване на декларациите си по електронен път, би трябвало да платят по-рано.
Досега, с цел да се употребяват 5-процентната отстъпка, тези, които имат да доплащат, трябваше да се издължат до 31 март. Догодина дължимото би трябвало да се внесе 2 месеца по-рано – до края на януари.
Това, което родителите, ползващи данъчни облекчения, би трябвало да знаят е, че в случай че имат даже 1-2 лв. остарели отговорности, губят цялата си отстъпка.
Парадоксът е, че за старите си задължения може да не знаете.
Хората на трудов контракт употребяват облекчение за дете през работодателите, а те не наблюдават отговорностите на подчинените си. В фамилията на Пенка Кабакчиева, отстъпката за 16-годишното им дете от години употребява брачният партньор. Библиотекарката не изключва отнякъде да се появи заплащане, за което не знаят.
За санкция която отлежава съвсем две години заяви фен на bTV. Актът е от лятото на 2016 година за 100 лв.. Връчват му го преди дни. При това, тъй като самичък е отишъл в КАТ. Сега въпросът е дали "нарушителят на пътя " не е и данъчен извършител откакто употребява данъчно облекчение за дете.
„ Това, което чакаме е лицата да подходят добросъвестно и да си ревизират какво все още би трябвало да заплатят и дано да бъдат по този начин положителни да го заплатят. Ако става въпрос за неща, които не са знаели и не са им известни, съгласно нас, те не трябва да губят данъчните си облекчения”, съобщи Росен Иванов от Национална агенция за приходите.
Трябва да се има поради обаче, че в случай че полицията трансферира същата тази санкцията към Национална агенция за приходите - там дългът към този момент ще се вижда даже и да не знаете за него.
При остарели отговорности се губи правото освен върху детските отстъпки, само че и за всички данъчни облекчения.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР