Стотици рибари по южното ни черноморие бяха неприятно сюрпризирани след

...
Стотици рибари по южното ни черноморие бяха неприятно сюрпризирани след
Коментари Харесай

ОГРОМЕН СКАНДАЛ! Управляващите отнемат хляба на стотици рибари по южното черноморие!

Стотици риболовци по южното ни черноморие бяха неприятно сюрпризирани откакто са получили писма, че ИАРА им лишава разрешителните за икономически лов на риба, освен това вечно. Хората са подготвени да изкарат лодките си и да блокират пътя Бургас-Царево.

За множеството от тях риболовът е единственият им занаят, посредством който устоят фамилиите си. Причината за отнемането на разрешителните е, че не са водили риболовни дневници и не са отчитали улов.

Нарушението е административно и води до лишаване на точки, само че не и на разрешителното освен това вечно. Според риболовците в писмото от ИАРА има голям брой процесуални нарушавания, които те безусловно ще апелират в съда.

Интересна детайлност е че, всеки риболовец, който се занимава с лов на риба и с мрежи, освен с въдица, би трябвало да има позволение за икономически лов на риба. По този метод техните лодки са приравнени с риболовните кораби. Въпреки че хората постоянни са си плащали лиценза и не са ощетили с нищо страната.

Сега тя без предизвестие им лишава поминъка. Хората подозират, че са засегнали корпоративни ползи на огромни играчи, които съгласно тях са се отчели където би трябвало и посредством административни хватки им лишават хляба.

Интересното в тази ситуация е, че нито един народен представител от бургаска област не се е заинтересувал за ориста на риболовците!
Източник: bnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР