Стотици работници в заводи за трактори и автомобили в беларуската

...
Стотици работници в заводи за трактори и автомобили в беларуската
Коментари Харесай

Стотици работници в заводи в Беларус стачкуват

Стотици служащи в фабрики за трактори и коли в беларуската столица Минск стопираха през днешния ден работа в символ на митинг против използването на мощ против стачкуващи, съобщи Франс прес.

Работниците и чиновниците се събраха в дворовете на заводите МТЗ (за трактори) и МАЗ (за камиони и автобуси), съгласно кореспондент на Агенция Франс Прес, който наблюдава събитията.

В двора на завода за трактори неговият шеф Виталий Вовк се обърна към множеството, само че беше изпъден с освирквания.

Беларуският президент Александър Лукашенко съобщи, че стачките в страната могат да доведат до загуба на доходи от експорт и ще са преференциални единствено за задграничните съперници в Германия, Канада, Русия и Съединени американски щати. В рамките на заседание за работата на строителния бранш през днешния ден президентът разясни, че компанията " Беларускалий " ще загуби доходи от външните пазари при положение на стачка. " Ако излязат да стачкуват за два дни, то съперниците - руснаци и канадци - радостно ще се прекръстят. И бързо ще доставят на пазара това, което желаят ", сподели Лукашенко, представен от ТАСС.

Той предизвести също за вероятни загуби на Минския тракторен цех и други машиностроителни предприятия. " За бога: в случай че през днешния ден не произведете 10 тракторa, и не ги доставите на пазара, на следващия ден ще дойдат германците и американците, ще докарат техниката си на руснаците. И те ще се зарадват ", означи Лукашенко.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР