Стотици работници от цялата страна шестваха в центъра на София

...
Стотици работници от цялата страна шестваха в центъра на София
Коментари Харесай

Протест на фона на разговорите за бюджета

Стотици служащи от цялата страна шестваха в центъра на София с искане за почтени приходи и против орязването на права. На фона на недоволството им страната, синдикатите и капиталът преговаряха за парите в държавната сметка за следващата година.

Протестът беше проведен от КНСБ. Протестът стартира пред храм-паметника Св. Александър Невски, където дойдоха рейсове от цялата страна. Оттук протестиращите потеглиха през центъра на София се насочиха към постройката на Министерския съвет, с цел да изразят недоволството си от разпределението на бюджета за идната година.

Исканията - почтено възнаграждение и условия на труд. Шествието мина под надпис " Работеща България желае по-високи заплати ". Според КНСБ това може да стане с нарастване на заплатите с по 100 лв. и начална заплата от 700 лв. за висшистите, които стартират работа по специалността си.

Социалният министър Бисер Петков поддържа покачването, само че не по оферти способ: „ Аз не мисля, че по подобен метод на калпак би трябвало да се усилват заплатите”.

Каква пица ще ядем следващата година?

И до момента в който на тристранката в Министерския съвет се обсъждаше предлагането на работодателите да отпадне клас прослужено време, протестиращите извън ги освиркаха.

В бюджета се залагат повече разноски за обучение, опазване на здравето и обществени сфери. Вицепремиерът Валери Симеонов, който управлява съвета дефинира тазгодишния бюджет като пица " Калцоне ".

За нея се знае, че е затворена. Въпросът е какви изненади в действителност може да се крият вътре. Зесега е ясно, че Калцонето през 2018 година включва 39 милиарда лв. разноски и милиард по-малко доходи. Икономически напредък от съвсем 4 % и съвсем 1,5 на 100 инфлация.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР