Стотици работници излязоха на протест пред заводите на Миню Стайков

...
Стотици работници излязоха на протест пред заводите на Миню Стайков
Коментари Харесай

Работници от заводите на Миню Стайков излязоха на протест, блокираха жп линията София – Бургас

Стотици служащи излязоха на митинг пред заводите на Миню Стайков и през днешния ден. Те се събраха, с цел да изразят недоволството си от затварянето на обектите, и блокираха с рейс жп линията в региона на единия от заводите, свързваща София и Бургас, предава БТВ.

Докарани са проведено с рейсове, само че споделят, че са отишли на митинга по свое предпочитание.

Протестиращите са от три заводи за произвеждане и бутилиране на алкохол – две в село Церковски и една в прилежащото село Венец. В тях по калкулации на компанията, дружно със заетите по акцията за прибиране на гроздето, работят сред 2000 и 3000 души.

Въпросните заводи бяха запечатани и сега не действат. Проверките започнаха преди повече от 2 седмици, когато при акция на спецпрокуратурата беше задържан Миню Стайков дружно с още 10 души. Тогава Във всичко обекти на предприемача влязоха данъчни, а в тези три заводи, които на процедура съставляват и данъчни хранилища поради акцизните артикули – и митничари.

Според Агенция „ Митници ” са открити съществени нарушавания и с цел да бъде тествана документите, се постанова фабриките да бъдат запечатани, в началото за период от 48 часа.

„Притесненията ни са от това, че изгубваме прехраната си. Тези хора тук имат възпитаници, имат студенти. Искаме да знаем по чие предписание от през вчерашния ден складовете на винпром „Карнобат“ и „Сис Индустрис“ бяха запечатани. Питайки през вчерашния ден представителите на Агенция „Митници“, на нас ни споделиха, че по джука заповед се запечатва от най-високо равнище. Искаме да знаем кое е това най-високо ниво“, разяснява пред БТВ една от протестиращите.

Според комерсиалния шеф Емил Пилев данъчните хранилища са запечатани, без да бъде показана никаква писмена заповед.

„Ние сме в гроздоберна акция, пред завода има 200 тона грозде, има 4000 тона грозде единствено от нашите лични лозя, които не са прибрани“, разгласи Пилев.

Търговският шеф акцентира, че постоянно са съдействали на проверяващите.

„На нас до момента не ни е показан нито един акт за някакви установени нарушения“, безапелационен беше той.

По думите му дневно от заводите излизат минимум 20 камиона с виновност и спиртни питиета, във а всеки камион има по 30 палета.

Продукцията в камионите гние към този момент трети ден. Ако не бъде призната, най-вероятно ще бъде изхвърлена. Това е продукцията на външни производители и лозари, която се изкупува, и те също не могат да си предадат гроздето, споделиха още от заводите.

Протестиращите се заканиха да блокират и автомагистрала „Тракия“.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР