Стотици протестират срещу високите цени на горивата СНИМКИ Сопот и

...
Стотици протестират срещу високите цени на горивата СНИМКИ Сопот и
Коментари Харесай

2 ч. блокада в Подбалкана, народът готов да тръгне към София

Стотици стачкуват против високите цени на горивата СНИМКИ Сопот и Карлово блокират Подбалканския път Протестът блокира изходите към автомагистрала „ Тракия “

С трицветни национални флагове и лозунги „ Стига сте ни крали, стига сте ни яли ”, „ Край на актуалния феодализъм ” и „ Няма да заплащам за грешките на другите ” хиляди хора – млади и остарели, от Карлово и Сопот и прилежащите обитаеми места излязоха през днешния ден на митинг против високите цени на горивата, новите условия за обезпечаване на колите и налозите, които се задават. Това е единствено началото разгласи от мегафона Марин Стефанов, един от уредниците на митинга в Подбалкана. Ако не ни чуят, ще блокираме София и цялата страна, съобщи той, убеден, че резултат от митинга ще има.

Точно в 14.30 часа, както бе огласено още в петък, хора и коли блокираха Подбалканския път пред портгала на ВМЗ в Сопот. Блокадата бе огласена от тромби и клаксони, а хората разясниха непоносимата тежест, която ще носят с новите цени на горивата и новите данъци. Имам вартбург от 1988 година, описа Илия Делидимов. Поддържам го в чудесно ссътояние, само че заедно съм с него единствено до лозето, което е в полите на Балкана над града. От в този момент нататък ще ангажирам хеликоптер, тъй като с обичаната ми кола ще ми е доста скъпо, с тъжна подигравка показа възрастният мъж.

Имаме дребен бизнес, брачният партньор ми е строителен бизнесмен, поддържа бус, с който си прави работа, сподели Стоянка Димитрова. И тя, и мъжът и Васил останаха на митинга два часа. Ако не спрем това, което са ни приготвили, ни чакат тежки дни, обявиха те. Дотегна ни от всичко, не се устоя повече, отсече Никола Пингелов от Сопот, а приятелят му Неделчо Тумбалиев е безапелационен, че ще замине за Германия и няма да стъпи в България, в случай че ще да почине от тъга.

Хиляди коли и хора блокираха Подбалканския път от портала на ВМЗ до изхода на Карлово за Бургас и Пловдив. Цялото трасе бе непроходимо от коли, даже пешеходци не можеха да проврат в продлъжение на десетина километра. Колите окупираха и бензиностанциите и въпреки и за малко принудиха обектите да спрат работа. Въпреки невижданото стъплотворение от коли, митингът мина без нито едно произшествие.

Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР