Стотици протестиращи се събраха в района на Белия дом във

...
Стотици протестиращи се събраха в района на Белия дом във
Коментари Харесай

Разрастват се протестите в САЩ, започнали след смъртта на арестант

Стотици протестиращи се събраха в региона на Белия дом във Вашингтон с претенции за правдивост след гибелта на афроамериканец, погубен при арестуването му от служители на реда в Минеаполис, предава БНР.  Стигна се до напрежение и в други градове в страната.

Повдигането на обвиняване в ликвидиране и ареста на служителя на реда, притиснал врата на Джордж Флойд, не докара до усмиряване на пристрастеностите. 

Освен американската столица, Атланта, Лас Вегас, Ню Йорк и Шарлът са някои от местата, където стотици излязоха да изразят гнева си. 

В Минеаполис, откъдето потегли всичко макар наложения вечерен час, протестиращи излязоха по улиците, където бяха посрещнати от Националната армия. „ Вашингтон пост “ заяви за евентуално потребление на гумени патрони. 

В Атланта събрали се пред централата на Си Ен Ен надраскаха с графити големите червени букви от логото, счупиха прозорци и хвърляха камъни. 

В Ню Йорк полицията оповестява за най-малко 70 задържани. 

Насилственият арест, апела към органите на реда с думите “не мога да вдишвам ” и гибелта на Флойд, уловени от камера, отвориха още веднъж най-болезнените рани на страната, свързани с расова неправда. 

 
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР