Стотици протестиращи се събраха в Москва на разрешен протест от

...
Стотици протестиращи се събраха в Москва на разрешен протест от
Коментари Харесай

1600 души протестират в Москва срещу полицейския произвол и в подкрепа на Голунов

Стотици протестиращи се събраха в Москва на позволен митинг от държавното управление в поддръжка на проверяващия публицист Иван Голунов и против полицейския произвол след петдневното задържане на журналиста по обвинявания в търговия с опиати, осведоми " Ройтерс ".

Преди няколко дни полицията ненадейно смъкна обвиняванията против журналиста, което е необичаен противоположен завой от управляващите на фона на бурни митинги в Русия и по света. 36-годишният Голунов, прочут с изобличаването на корупция в московската столична администрация, беше арестуван от полицията по-рано този месец и упрекнат в търговия с опиати.

Неразрешен от управляващите митинг на 12 юни, ден след освобождението на журналиста, докара до ареста на повече от 500 стачкуващи, в това число и на опозиционния политик Алексей Навални.

Но днешната проява е разрешена от московската администрация, което повдига въпроси дали държавното управление на съветския водач Владимир Путин се пробва да тушира публичното неодобрение.

Протестът, проведен от Съюза на публицистите в Русия и е наименуван " Справедливост за всички ", е привлякъл няколкостотин души в ранния следобяд. ТАСС осведоми, базирайки се на полицията, че има към 1600 протестиращи.

Путин уволни двама генерали от полицията по случая с журналиста. Други чиновници са краткотрайно отстранени, до момента в който тече следствието.

Голунов беше поканен на днешното събитие, само че не се появи.

Организаторите на демонстрацията оповестиха, че чакат до 20 000 протестиращи.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР