Стотици протестиращи изпълниха улиците на Истанбул в събота вечер. Така

...
Стотици протестиращи изпълниха улиците на Истанбул в събота вечер. Така
Коментари Харесай

Протести в Истанбул срещу анулирането на резултатите от местните избори

Стотици протестиращи извършиха улиците на Истанбул в събота вечер. Така те показаха несъгласието си с решението на Висшата изборна комисия на Турция, която анулира резултатите от изборите за кмет в града, заяви Българска национална телевизия.

Гласуването на 31 март беше извоювано с дребна преднина от претендента на опозиционната Народнорепубликанска партия - Екрем Имамоглу. Разликата сред него и кандидата на ръководещата Партия на справедливостта и развиването - Бинали Йълдъръм, е била към 13 000 гласа.

" Ще забележим какво ще се случи, само че няма да се откажем. Няма да се опасяваме. Няма да мълчим. Те може да вършат каквото си желаят, могат да ни атакуват. Но ще се надигнем против тях - от време на време с плакати, от време на време като огромна група, различен път като обособени персони. Така виждам нещата ", споделя Низа Йозкан от протестиращите.

На 23 юни един против различен отново ще се изправят Екрем Имамоглу и Бинали Йълдъръм, а турската съпротива е уверена, че още веднъж ще завоюва изборите.

Според турския президент Реджеп Ердоган обаче успеха на опозицията в края на март се дължала на " проведена корупция " и по тази причина демокрацията би трябвало да бъде укрепена посредством нов избор.

/24 часа

ВЪВ ВРЪЗКА С ИЗГОТВЕНИЯ ОТ ГЕРБ ЗАКОН ЗА ЦЕНЗУРА НА МЕДИИТЕ В ИНТЕРНЕТСПИРАМЕ ВЪЗМОЖНОСТТА ЗА ПИСАНЕ НА КОМЕНТАРИ БЕЗ АВТОР В САЙТА!

ЗА ДА КОМЕНТИРАТЕ СТАТИЯТА, МОЛЯ, РЕГИСТРИРАЙТЕ съдебна експертиза ЗА СЕКУНДИ ТУК - https://petel.bg/registration.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР