Стотици протестираха във Франция срещу предстоящото утре посещение на израелския

...
Стотици протестираха във Франция срещу предстоящото утре посещение на израелския
Коментари Харесай

Стотици протестираха във Франция срещу предстоящото посещение на Нетаняху

Стотици стачкуваха във Франция против идното на следващия ден посещаване на израелския министър председател Бенямин Нетаняху и срещу признаването на Ерусалим от Съединени американски щати за столица на Израел, съобщи Франс прес. Около 400 души се събраха в Париж на площада на Републиката по покана на организациите " ЕвроПалестина " и " Солидарност Франция Палестина " съгласно участвал публицист на Агенция Франс Прес.

 © Българска телеграфна агенция
" Не Тръмп дефинира интернационалното право. Няма определен народ! ", съобщи Оливия Земор от " ЕвроПалестина " пред събралите се, които развяваха палестински флагове. " Ерусалим, палестинска столица ", скандираха участниците в митинга. Те дефинираха като срамна срещата сред Нетаняху и френския президент Еманюел Макрон, която е планувана за на следващия ден в Париж.

Около 300 души се събраха в град Лион с палестински флагове и плакати " Палестина ще живее, Палестина ще победи ".
" Решението на Доналд Тръмп подпали барутния погреб ", съобщи Жером Фенел, ръководител на " Колектив 69 Палестина " и уредник на митингите в Лион. " Сега би трябвало Европа да поеме самодейността и срещата в неделя сред Еманюел Макрон и Бенямин Нетаняху може да е добър мотив да надигнем глас ", добави той.

Около 30 души се събраха в северния град Лил към обяд по апел на организацията " Солидарност Франция Палестина ".
Признаването на Ерусалим за израелска столица " има за цел да подпали барутния погреб ", съобщи Мирей Габрел, финансов шеф на асоциацията. Тя изрази страдание за лицемерната съгласно нея позиция на Макрон, който порица решението на Тръмп и в това време се среща с Нетаняху.
 © БТА
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР