Стотици проекти са получили европейско финансиране за изграждане на къщи

...
Стотици проекти са получили европейско финансиране за изграждане на къщи
Коментари Харесай

Колко от къщите, построени с европари, посрещат гости?

Стотици планове са получили европейско финансиране за създаване на къщи за посетители по Програмата за развитите на селските региони.
Сотир Цацаров подреди инспекция на всички къщи за посетители, строени с европари ВКП е проверила сигналите за корист с евросредства против Александър Манолев, стартира инспекция и на фамилията на Елена Йончева
На 40 километра от София, в село Алдомировци има няколко къщи за посетители, направени с финансиране по програмата. За строителството на тази двуетажна къща, Държавен фонд земеделие отпуска близо 200 хиляди лв. преди четири години. Почиващи през днешния ден не открихме.

Снимка: btvnovinite.bg
Боряна Георгиева, хазаин на къща за посетители, твърди че има наематели през уикендите и по-рядко в делничните дни. За съответния ден те чакат двама индивида да се настанят, които ще употребяват една спалня. В къщата няма екстри като сауни, джакузи, басейни и други такива неща.

От управата описват, че къщата работи целогодишно. Къщата за посетители разполага с 8 спални, в които има 16 кревати.

Собственикът на парцела отхвърли да застане пред камерата ни, само че разяснява, че фондът е ревизирал осъществяването на плана. Заради несъблюдение на бизнеса проекта би трябвало да възвърне на фонда 20 хиляди лв.. Собственикът апелира в съда.

Снимка: btvnovinite.bg
Друга двуетажна къща за посетители в селото е получила над 350 хиляди лв.. Отново не откриваме туристи. Собственикът обаче твърди друго.

Според Петко Иванов има четирима индивида в къщата, а други шестима ще дойдат вечерта. Собственикът твърди, че от държавен фонд " Земеделие " са правили инспекция, само че не са разкрили нарушавания.

Снимка: btvnovinite.bg

От над 1000 плана за къщи за посетители, 32 са хванати в нарушавания, като е върната цялата дотация за близо 10 милиона. Фондът отхвърли коментар поради прокурорската инспекция по случая.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР