Стотици поляци се стекоха пред тленните останки на убития кмет

...
Стотици поляци се стекоха пред тленните останки на убития кмет
Коментари Харесай

Стотици се простиха с убития кмет на Гданск

Стотици поляци се стекоха пред тленните остатъци на убития кмет на Гданск Павел Адамович. Той умря от раните си, откакто бе намушкан с нож на трибуната на благотворително събитие на 13 януари.

Огромно пламтящо сърце бе завършено от свещи пред музея на придвижването " Солидарност ", помогнало за свалянето на комунизма в Полша. Въпреки ледения вятър доста хора се подредиха на опашка, с цел да отдат последна респект на Павел Адамович. По данни на полицията са се стекли към 2500 души.

Полският пристанищен град Гданск бе разтресен от убийството на Адамович, който бе намушкан в неделя вечерта по време на благотворително събитие и умря часове по-късно. Полицията задържа минимум 10 души през последните дни поради апели в обществените медии към ликвидиране и прояви на експанзия, отправени след гибелта на кмета.

Адамович бе критик на ръководещата партия " Право и правдивост " и антиимиграционната ѝ политика. Той беше един от 11-те полски кметове, на които бяха издадени подправени смъртни актове от крайнодясна формация през 2017 година, откакто подписаха декларация, че ще одобряват бежанци обратно на държавната антимигрантска политика.

 © Българска телеграфна агенция  Бдения в Полша в памет на убития кмет на Гданск Бдения в Полша в памет на убития кмет на Гданск
С бдения в доста полски градове беше почетена паметта на кмета на Гданск Павел Адамович. Той умря, откакто беше намушкан с нож по време на благотв...
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР