Стотици поляци излязоха пред парламента във Варшава, за да изразят

...
Стотици поляци излязоха пред парламента във Варшава, за да изразят
Коментари Харесай

Стотици протестираха във Варшава срещу предложените ограничения на абортите

Стотици поляци излязоха пред Народното събрание във Варшава, с цел да изразят недоволството си от предложенията за по-строги ограничавания на абортите, поискани от парламентаристите по-рано тази седмица, съобщи Ройтерс.

 © Българска телеграфна агенция  Полският парламент отхвърли смекчаването на закона за абортите Полският парламент отхвърли смекчаването на закона за абортите
Полският парламент отхвърли либерализирането на строгия закон за абортите. Късно нощес депутатите гласоподаваха да продължи работата по създаване на ощ...

В сряда долната камара на полския парламент реши да възобнови работата по план на закон, който ще забрани абортите при положение на необратими увреждания на фетуса. По-рано Народното събрание отхвърли предложение да либерализира законите за абортите, които разрешават процедурата да се ползва единствено когато здравето или животът на майката са застрашени или бременността е вследствие на блудничество или на обезчестяване.

" Освен утроби ние имаме и мозъци ", пишеше на някои от плакатите, носени през днешния ден от протестиращите. Една от демонстрантките сподели, че е излязла пред Народното събрание макар студеното време, тъй като депутатите са решили да работят по един смахнат проектозакон, без да се вслушат в гласа на дамите.
 © БТА
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР