Стотици полицаи ще бъдат на крак в цялата страна за

...
Стотици полицаи ще бъдат на крак в цялата страна за
Коментари Харесай

Строги мерките за сигурност заради новогодишните тържества в цялата страна

Стотици служители на реда ще бъдат на крайник в цялата страна за посрещането на новата година. Властите ползват специфични ограничения за сигурност към местата, където ще се проведат новогодишните концерти. Ще има контролнопропускателни пунктове и няма да се позволяват лица с оръжия, в нетрезво положение и носещи пиротехника.
 
През 8 пропускателни пункта ще минават всички, които желаят да посрещнат Нова година на площад " Александър Батенберг " в София. Освен това улиците към площада ще бъдат завардени от полицейски сили, заяви Борислав Муеров-началник на Охранителна полиция в Столична дирекция на вътрешните работи.
 
Няма да бъдат пускани хора, които носят бутилки, оръжие и пиратки. Всеки, който се опита да внесе пиротехника на площада ще бъде санкциониран сред 500 и 2500 лв.. Обемистите багажи ще бъдат обискирани.
 
Охрана от полиция ще има освен на площада, а и на всички основни места в София.
 
В Пловдив със заповед на кмета е неразрешена продажбата и използването на пиратки. В Стара Загора са планувани повече служители на реда в новогодишната нощ, а същото важи и за Велико Търново, където ще оказват помощ и частни охранителни компании.
 
 
От националната полиция регистрират 19 на 100 понижаване на грабежите. Този вид закононарушенията стават главно вечер, по тъмни улици, по които няма хора. За това от Министерство на вътрешните работи поучават хората да не носят доста пари или полезности в себе си. От вътрешното ведомство поучават всички търговци, които ще работят в нощта на Нова Година да употребяват така наречен нощни гишета, тъй като по този метод при опит за грабеж, нападателите нямат директен достъп до оборота.-->
 
Колкото до обири на коли, от Министерство на вътрешните работи поучават да не се оставят работещи коли без контрол. Така най-често стават обири.
 
Екипи на пътната полиция ще контролира придвижването по автомагистралите. От Министерство на вътрешните работи поучават прибиращите се към столицата след Нова Година да обмислят и различни направления, с цел да не се получава скупчване по автомагистралите.
 
Пътните служители на реда ще наблюдават да не се кара в спешните ленти и поучават всеки, попаднал в колона да стои в нея.
 
Утре от 14:00 ч. ще бъдат спрени камионите по главните пътища.
 
В столицата още през днешния ден от обяд стартира инспекция на коли и водачи за документи, алкохол и опиати. Най-засилено ще е наличието в Студентски град.
А поради предстоящи снеговалежи също ще бъдат взети ограничения в цяла софийска област. Най-засилен трафик се чака на 2 януари.
 
Интересна наклонност в последно време - водачите от drink and drive да нямат книжки или пили да карат. Случаите са малко, само че от Министерство на вътрешните работи поучават всеки, който ще употребява такава услуга да внимава на кого се доверява да кара колата му.
 
До миг са тествани над 4000 обекта, в които се продават пиротехнически средства. Установени са 9 нарушавания, а над 6000 опаковки са конфискувани.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР